Bijenwasdoek

Voor iedereen die wel houdt van een beetje minder plastic (maar vooral van mooie spulletjes).

Je boterhammen inpakken? Een restje salade afdekken? Een stuk kaas vers houden?
Onze nieuwe bijenwasdoeken zijn herbruikbaar, lekker praktisch én zien er ook nog eens superleuk uit. En ze zijn natuurlijk helemaal door onszelf gemaakt!
Waar je ze voor gebruikt? Nou, eigenlijk voor alles waar je nu huishoud- of aluminiumfolie voor gebruikt! Behalve dan voor vlees en vis. Ze zijn bruikbaar bij kamertemperatuur, in de koelkast en ja, ook in de vriezer!

De bijenwasdoeken zijn gemaakt van katoen met echte bijenwas en jojoba olie. Dit geeft de doeken een antibacteriële en conserverende werking!
Het gebruik is supereenvoudig. Je vouwt de doek simpelweg om een bakje, stuk groente of fruit of kaas, de warmte van je handen maakt de doek soepel.

We hebben de bijenwasdoeken in verschillende maten, kleintjes om een klein bakje af te dekken of een stukje fruit of groente in te pakken, voor onderweg bijvoorbeeld. Grotere om je boterhammen in te pakken of een groter bakje af te dekken. En de grote voor bijvoorbeeld een stuk kaas. Je kunt ze ook gebruiken om deeg dat staat te rijzen, af te dekken.
Ook superleuk als (brievenbus)vriendinnen-kadootje!

Of je nou eco-minded bent of gewoon geen zin hebt in nog een rol plasticfolie: dit wil je!
De bijenwasdoeken zijn er in de volgende formaten en prijzen:
18 x 18 cm € 4,00
25 x 25 cm € 6,00
32 x 27 cm € 7,00
Wil je de hele set? Dan hebben we een aantrekkelijke aanbieding voor je! Voor € 15,00 krijg je van iedere maat één exemplaar! De printjes kun je mixen en matchen naar jouw smaak! Bij het uitkiezen van de stoffen hebben we daar al rekening mee gehouden! Momenteel hebben we de volgende prints: bijen, stippen, cirkels, oker met bloemen en bloemen en vlinders.

Mail ons om jouw bijenwasdoeken te bestellen: info@zusjesdejong.nl (hou je spambox in de gaten als je ons mailt!)

Onderhoud:
Je kunt de doek na gebruik eenvoudig schoonmaken onder de koude kraan. Eventueel kun je een klein beetje afwasmiddel of zeep gebruiken als hij erg vies is. Even afspoelen en laten drogen en hij is weer klaar voor een volgend gebruik! Bijenwasdoeken bewaar je het liefst opgerold. Gebruik geen warm water en doe ze niet in de vaatwasser, want bijenwas smelt vanaf 60°C! Voedsel zal minder snel schimmelen in een bijenwasdoek, door de antibacteriële werking van de bijenwas en de jojoba olie. Mocht het echter toch gebeuren, spoel de doek dan af met azijn en laat hem goed drogen. Na verloop van tijd zal de bijenwaslaag dunner worden. Je kunt hem ‘opfrissen’ in je oven op zo’n 100 graden. Je legt de doek plat op een velletje bakpapier op je bakplaat en laat hem paar minuutjes in de oven liggen. De bijenwas verspreidt zich dan weer een beetje. Een bijenwasdoek gaat bij intensief gebruik ongeveer 10 maanden tot een jaar mee.